Kolačići (Cookies)

Kolačići na internet stranicama su mali paketi podataka koji nam omogućuju da koristimo specifične informacije s Vašeg računala i ovim putem Vas informiramo da naša internet stranica sadrži ove kolačiće. Koristimo takozvane „Session-Cookies“ za upravljanje tijekom i za prijenos unijetih, odnosno izrađenih podataka prilikom promjene stranica.

Osim toga, primjenjujemo i stalne kolačiće kako bismo prikupili informacije o posjetiteljima koji redovno pristupaju našoj stranici. Na taj Vam način želimo omogućiti najbolju moguću uslugu tako što ćemo Vam ponuditi sadržaje koji su posebno relevantni za Vas. Ovi stalni kolačići sadrže identifikacijski broj. Korištenje naše internet ponude moguće je i bez primjene kolačića. U svakom trenutku možete izbrisati kolačiće s Vašeg računala, ali u tom slučaju morate računati na ograničenost funkcija. Konkretno, na Vašem računalu se snimaju kolačići kompanije Google koji se koriste za analizu podataka o kretanju i koji, između ostalog, snimaju, utvrđuju i obrađuju sljedeće podatke: pristup stranicama, IP-adresa, itd. Kolačići se čuvaju tijekom dvije godine kako bi se obrazovala povijest. Po isteku navedenog razdoblja ponovno se mora zatražiti Vaša suglasnost.

Gugl analize (Google Analytics)
Ova internet stranica koristi Google analize, internet uslugu analize kompanije Google Inc. („Google“). Google analiza primjenjuje takozvane kolačiće, tekstualne datoteke koji se snimaju na Vašem računalu i koji omogućuju analizu korištenja internet stranica. Informacije dobivene kolačićima o korištenju ove internet stranice (uključujući i Vašu IP-adresu), prenose se na server kompanije Google u SAD-u i tu se snimaju. Kompanija Google će ove informacije koristiti za procjenu Vašeg korištenja internet stranica kako bi mogla  sastaviti izvješća o aktivnostima na internet stranicama za vlasnike istih, kao i za druge usluge vezane za korištenje internet stranica i interneta. Google će ove informacije eventualno proslijediti trećim licima, ukoliko je to zakonom propisano ili u slučaju kada treće lice po nalogu kompanije Google treba obraditi ove podatke. Google ni u kom slučaju neće povezati Vašu IP-adresu sa drugim prikupljenim podacima. Instalaciju kolačića možete spriječiti odgovarajućim podešavanjem Vašeg softvera pretraživača, ali Vam ukazujemo na mogućnost da u tom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove internet stranice u punom opsegu. Korištenjem ove internet stranice dajete suglasnost za obradu podataka koje je o Vama prikupila kompanija Google, na prethodno navedeni način i u prethodno navedenu svrhu.

Ostale informacije o zaštiti podataka možete pročitati na adresi www.haberkorn.hr/zastita-podataka