Menu

Knipex

Knipex alati

Tvrtka Knipex vodeći je svjetski proizvođač kliješta za profesionalnu upotrebu koja već više od 135 godina posluje kao nezavisna obiteljska tvrtka. Imaju više od 1200 zaposlenika koji razvijaju i proizvode inovativna rješenja. Fokusiraju sve svoje aktivnosti na visokoj kvaliteti i izvedbi, stalnom poboljšanju i orijentacijom na ljudske vrijednosti.

Knipex

Preciznost kliješta odlučujući je faktor za njihovo funkcioniranje: bez preciznosti nema pouzdanog rezanja, stezanja ni oblikovanja, kao ni rada bez praznog hoda. Minimalna odstupanja, koja poštuju zahvaljujući suvremenoj tehnologiji proizvodnje, omogućuju im da ispune stroge zahtjeve kvalitete.

Te zahtjeve ispunjavaju strogim mjerenjima i raznim testovima – nakon pojedinih proizvodnih koraka i na kraju cijelog procesa. Služe se vrhunskom mjernom tehnologijom i dugotrajnim sustavima za testiranje, kao i praktičnim rutinskim ručnim ispitivanjem.

Kako bi osigurali da Knipex kliješta ispune sva Vaša očekivanja i velike zahtjeve, upotrebljavaju samo odabrane čelične legure valjanje prema njihovim specifikacijama.

Uvijek još bolja kliješta – to je misao vodilja čijoj implementaciji Knipex posvećuje svu svoju sposobnost i kreativnost. Razvijaju nova kliješta i optimiziraju postojeće modele kako bi funkcionirali još bolje i lakše.

Knipex  motivira pronalaženje nekonvencionalnih rješenja koja postavljaju standarde: novih načina prijenosa sile, lakše i brže upotrebe, kombinacije raznih funkcija u jednom alatu i maštovitih alata za rješavanje problema u posebnim primjenama. Time se štedi energija i vrijeme, pa možete postići bolje rezultate rada uz manje napora.

Naš "bestseller" armiračka kliješta za žicu Knipex, s kromiranom drškom kao i cijeli ostali asortiman Knipex proizvoda možete kupiti na našem web shopu. 

Povijest Knipexa

Knipex Werk osnovao je 1882. godine C. Gustav Putsch s jednim pomoćnikom i dva šegrta kao malu kovačnicu za kliješta u Cronenbergu. Kovali su stolarska i potkivačka kliješta u podrumu njegove kuće.

Ono što je u početku bila mala seoska kovačnica, kroz 5 generacija pod vodstvom obitelji Putsch, Knipex je danas  vodeći svjetski specijalizirani proizvođač profesionalnih kliješta. Svakodnevno se u ovom obiteljskom poduzeću proizvede preko 45 000 kliješta. Asortiman pokriva oko 1.000 artikala za svako područje primjene. KNIPEX je danas zastupljen u 100 zemalja i ima stopu izvoza od oko 60%. Ima vlastite distribucijske podružnice po cijelom svijetu, na primjer u SAD-u, Rusiji, VAE-u i Kini.

Knipex - Proizvedeno u Wuppertalu, Njemačka

Proizvodnja se nalazi isključivo u Njemačkoj, na mjestu osnutka tvrtke u Wuppertalu.

Uz vertikalni opseg proizvodnje od gotovo 100 %, Knipex nadzire sve korake proizvodnje te izravno na njih utječe i stalno ih poboljšavaju kako bi postigli najbolju moguću kvalitetu.

Od ideje o proizvodu do isporuke gotovih kliješta kupcima: sve rade pod istim krovom. Blizina i izravna komunikacija omogućuju koordinaciju svih procesa i razmjenu ideja među svim zaposlenicima.

Imaju više od 400 strojeva u koje je uloženo posebno znanje prikupljano generacijama. Mnoge strojeve izrađuju sami, a kupljene prilagođavaju svojim posebnim zahtjevima. U mnogim slučajevima sami programiraju i softver koji upravlja radom strojeva.

 

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, kontaktirajte nas.

Novi ste u Haberkornu?
Molimo Vas prijavite se ili stvorite novi Haberkorn račun da biste stupili u kontakt sa svojim osobnim kontaktom.
Kontakt

Vaš osobni kontakt
Molimo Vas prijavite se da biste direktno pisali svojoj kontakt osobi.

Kontakt
Odaberite asortimanNatrag Zatvoriti
Brendovi