Menu
Žena s kacigom na industrijskom mjestu

Kacige

Nošenje zaštitnih kaciga može biti ključno - najbolja zaštita glave tijekom rada ključna je za najveću moguću sigurnost.

K uputama Saznajte više
Preporuke

Odabrani proizvodi, robne marke i savjeti iz asortimana Kacige.

Na sniženju
Helmlampe KS-6002-Performance | Dodatci za kacige
pregledan
Kupljeno
Helmlampe KS-6002-Performance

KSE-Lights | Dodatci za kacige

Wiederaufladbare 7 LED-Helmleuchte mit 2 Schaltstufen inkl. Standardhalter. Mit unterschiedlichen Adaptersystemen passt die Lampe auf verschiedene Helmtypen.

Vrhunski brendovi od Kacige
Sve marke

Sigurni sa zaštitnim kacigama za industriju i građevinarstvo

Glava je naše najvažnije kontrolno središte, pa joj treba posvetiti posebnu pozornost kada je u pitanju zaštita na radu. Različite zaštitne kacige i zaštitne kape kao što su građevinske kacige, industrijske zaštitne kacige, posebne kacige ili kape za industriju, građevinarstvo i trgovinu nude potrebnu zaštitu od različitih opasnosti. Ozbiljne ozljede u predjelu glave mogu se spriječiti na jednostavan i nekompliciran način.

Ukratko
  Kaciga na gradilištu visi na oplati
  Na poslu, posebno u industriji i građevinarstvu, ali i u drugim sektorima, može doći do ozljeda glave od pada predmeta ili udaraca. S pravom sigurnosnom kacigom rizik od ozljeda može se značajno smanjiti.

  Termoplastične kacige vs. duroplastične kacige

  U osnovi postoje dvije glavne skupine materijala za zaštitne kacige: s jedne strane, zaštitne kacige izrađene od termoplasta i, s druge strane, zaštitne kacige izrađene od duroplasta.

  Većina svih zaštitnih kaciga na tržištu izrađena je od termoplastičnih materijala. Ovo su tipične građevinske kacige i industrijske zaštitne kacige. Termoplastične kacige mogu se lako prepoznati pomoću oznaka materijala PE, PC, PA, ABS, PP-GF, PC-GF ili HDPE. Ove kratice označavaju, na primjer, polietilen, polikarbonat, polietilen visoke gustoće itd.

  Proizvodnja duroplastičnih kaciga

  Duroplast kacige su posebno prikladne za korištenje na vrućim i toplim radnim mjestima, kada su izložene kemikalijama ili kada je potreban posebno dug radni vijek. Prepoznajete ih po oznakama PF-SF i UP-GF. Za razliku od termoplastičnih kaciga, ove zaštitne kacige se ne proizvode postupkom injekcijskog prešanja, već se prešaju s velikim udjelom ručne proizvodnje, na primjer od tekstilno-fenolne sintetičke smole ili staklenih vlakana poliesterske sintetičke smole. Termoplastične kacige posebno su prikladne za hladnije operacije do -40°C. Duroplastične kacige otporne su na toplinu do +500°C.


  Trajnost zaštitnih kaciga

  Trajnost zaštitnih kaciga ovisi o nekoliko čimbenika:

  • Opterećenja kojima je zaštitna kaciga bila izložena: Što je zaštitna kaciga bila izložena većem opterećenju, to ju je prije potrebno zamijeniti. Čimbenici kao što su izloženost UV zračenju, sunčevo zračenje, vrućina, hladnoća, vremenski uvjeti, prljavština i padovi ili udarci negativno utječu na izdržljivost jer kacigu čine poroznom i lomljivom te stoga brže stari. Na primjer, kako bi se održala puna zaštita, kacige se moraju zamijeniti odmah nakon snažnog udarca u školjku kacige.

  • Starost zaštitnih kaciga: Starost zaštitnih kaciga igra značajnu ulogu u izdržljivosti jer plastika s vremenom postaje manje izdržljiva. Ali budite oprezni: datum utisnut na unutarnjoj strani kacige nije datum isteka, već datum proizvodnje. Međutim, nova uredba EU-a o osobnoj zaštitnoj opremi sada propisuje da datum proizvodnje mora biti označen kao takav, budući da se datum proizvodnje više puta zamijenio s rokom trajanja.

  • Podaci proizvođača o zaštitnoj kacigi: Prema normi EN 397 uz svaku kacigu mora biti priložen podatak o preporučenoj trajnosti koje se potrošač u svakom slučaju mora pridržavati. Za dopušteni rok uporabe zaštitnih kaciga to znači: Za sve sigurnosne kacige s oznakom CE odlučujuće su specifikacije proizvođača.

  • Materijal od kojeg je izrađena zaštitna kaciga:

   • Termoplastične kacige treba mijenjati najmanje svake četiri godine. Dostupni su modeli s postojanošću do sedam godina, ali to vrijedi samo ako kacige nisu bile izložene vanjskim utjecajima okoline. Kada se koristi, trajnost je uvijek ograničena na maksimalno tri do četiri godine, ovisno o marki i modelu - ako zaštitne kacige pokazuju znakove oštećenja kao što su pukotine, moraju se zamijeniti prije isteka navedenog roka trajanja.

   • Duroplastične kacige treba mijenjati najmanje svakih osam do deset godina. Za razliku od kaciga izrađenih od termoplasta, one imaju puno bolju otpornost na starenje i UV zrake. Međutim, uvijek se moraju uzeti u obzir podaci proizvođača, a ovdje također vrijedi sljedeće: Ako zaštitne kacige pokazuju znakove oštećenja kao što su pukotine, dotične kacige moraju se zamijeniti prije isteka navedenog roka trajanja.

  Proizvođač

  maksimalno vrijeme korištenja od datuma proizvođača

  maksimalno vrijeme skladištenja od datuma proizvođača

  Schuberth

  4 god(odnosno 8–10 god za duroplast kacige)

  4 god

  JSP

  5 god

  5 god

  Lockweiler

  4 god

  4 god

  Petzl

  10 god

  10 god

  Kask

  10 god

  10 god

  3M Peltor

  4 god(odnosno prema UV indikatoru na kacigi)

  4 god

  Delta Plus

  3–4 god

  7 god


  Ispravno provjerite zaštitne kacige prije uporabe

  Prije uporabe, građevinske i industrijske zaštitne kacige treba provjeriti na moguća oštećenja vizualnim pregledom i jednostavnim testom pukotina te ih, ako postoji sumnja, odbaciti. Ako se čuje pucketanje ili škripanje kada se zaštitna kaciga stisne, zaštitnu kacigu treba baciti.

  Uz provjeru trajnosti i funkcionalnosti (na donjoj strani štitnika kacige), potrebno je napomenuti da su dodaci poput zaštite za oči, sluha, vrata) također u skladu sa standardima i odabiru se prema opasnostima. Osobna zaštitna oprema koja se može nositi neovisno o kacigi ili kapi ne smatra se dodatnom opremom. Treba napomenuti da se samo dodatna oprema koju preporučuje proizvođač kacige može pričvrstiti na način koji je on odredio.


  Personalizacija zaštitnih kaciga

  Za kacige od duroplasta, kao i za kacige od termoplasta, nudimo mogućnost postavljanja individualnog logotipa ili npr. imena nositelja. Na taj način zaposlenici djeluju kao reklamni medij, a izgled tvrtke djeluje visoko profesionalno. Napravili smo pregled koji su modeli zaštitnih kaciga dostupni s kojom minimalnom količinom za tisak. Također ćete pronaći moguće veličine logotipa ili slova.

  Pojedinačna montaža zaštitnih kaciga s odgovarajućim dodacima za kacige ili dodatnim proizvodima kao što su lampe za kacige, rasvjeta za kacige, štitnici za sluh, zaštitne naočale i još mnogo toga.

  Pošaljite nam svoj zahtjev!

  Zaštitne kacige s logotipom
  Profesionalno opremljeni djelatnici predstavljaju tvrtku na vrhunski način i s ponosom nose ime tvrtke. Mnogi modeli zaštitnih kaciga također se mogu personalizirati
  Novi ste u Haberkornu?
  Molimo Vas prijavite se ili stvorite novi Haberkorn račun da biste stupili u kontakt sa svojim osobnim kontaktom.
  Kontakt

  Vaš osobni kontakt
  Molimo Vas prijavite se da biste direktno pisali svojoj kontakt osobi.

  Kontakt
  Odaberite asortimanNatrag Zatvoriti
  Brendovi