Menu

Signalna zaštitna odjeća iz Planam

Filtrirajte proizvode u Signalna zaštitna odjeća iz Planam
Proizvođač: Planam Poništiti sve
Prikazuj 1-3 od 3 stavke.
u Signalna zaštitna odjeća iz Planam
Za prikaz popisaZa pregled pločica
Signalna jakna uni | Signalna zaštitna odjeća
pregledan
Kupljeno
Signalna jakna uni

Planam | Signalna zaštitna odjeća

Signalna jakna visoke vidljivosti s reflektirajućim trakama i puno praktičnih džepova s kragnom.

Signalne treger hlače uni | Signalna zaštitna odjeća
pregledan
Kupljeno
Signalne treger hlače uni

Planam | Signalna zaštitna odjeća

Vodootporne, podstavljenesignalne treger hlače s mnogim praktičnim džepovima i podignutim leđima.

Signalna pilotska jakna Comfort | Signalna zaštitna odjeća
pregledan
Kupljeno
Signalna pilotska jakna Comfort

Planam | Signalna zaštitna odjeća

Prozračna signalna jakna s uklonjivom podstavom od umjetnog krzna i uklonjivim rukavima. Kapuljača se može spremiti u kragnu.

Prikazuj 1-3 od 3 stavke.

Često postavljana pitanja

Sigurnost kroz odjeću visoke vidljivosti

Dostupna je svjetleća ili reflektirajuća upozoravajuća zaštitna odjeća kako bi se radnici na gradilištima mogli jasno vidjeti u svakom trenutku i posvuda. To bi trebalo minimizirati opasnosti kao što su cestovni promet, poljoprivreda, građevinarstvo ili održavanje. Zbog vaše sigurnosti, Haberkorn stoga nudi samo odjeću visoke vidljivosti od testiranih i certificiranih materijala koji su u skladu s europskim standardom EN 20471.

Ukratko
  Signalna zaštitna odjeća
  Svjetleća i reflektirajuća odjeća visoke vidljivosti nudi dodatnu sigurnost na gradilištima.

  Signalna zaštitna odjeća i njezini zahtjevi prema OZO

  EN ISO 20471 jamči sigurnost prema međunarodnim standardima. Ovaj novi standard za signalnu odjeću objavljen je u listopadu 2013., zamjenjujući prethodno važeći europski standard EN 471.

  Odjeća visoke vidljivosti

  Prema ovoj normi, signalna odjeća uvijek mora biti uočljivo prepoznatljiva u različitim uvjetima vidljivosti i pri umjetnom svjetlu. To se prvenstveno postiže korištenjem odgovarajućih reflektirajućih materijala, boja pozadine i minimalnih površina te specifičnim rasporedom upozoravajućih zaštitnih elemenata poput reflektirajućih traka.

  Kako bi se ispunio zahtjev za minimalnom količinom fluorescentnog materijala, također je moguće da klasa zaštite varira ovisno o veličinama odjeće: majica visoke vidljivosti veličine S može imati klasu visoke vidljivosti 2, dok ista veličina košulje M već pripada klasi visoke vidljivosti 3 . Iz tog razloga, potrebno je paziti pri pričvršćivanju logotipa.

  Standard ISO 20471 također propisuje da se signalna odjeća mora provjeriti nakon pranja. Norma i s njom povezana zaštita na radu su ispunjeni samo ako je zajamčeno da nakon pranja postoji isti zaštitni učinak upozorenja kao i prije pranja.

  Haberkorn ima odjeću visoke vidljivosti za sve zahtjeve različitih radnih mjesta, temperaturnih raspona i vremenskih uvjeta. Odjeća visoke vidljivosti nudi se u različitim bojama, ali najčešće boje upozorenja su žuta, narančasta i crvena.

  U Haberkornu nudimo certificiranu odjeću visoke vidljivosti vrhunskih proizvođača kao što su FRISTADS® Workwear, Planam Arbeitsschutz, KÜBLER Workwear, Sioen i Cofra®.


  Sigurnosni standardi i klase za signalnu odjeću

  Odjeća signalizira prisutnost nositelja čak i u uvjetima lošeg osvjetljenja i tako nositelju nudi visok stupanj sigurnosti čak i u opasnim situacijama.

  Potrebna uočljivost i vidljivost u svim vremenskim i svjetlosnim uvjetima postiže se fluorescentnim pozadinskim materijalom i reflektirajućim trakama. Ovisno o potrebnim minimalnim površinama i kombinaciji ova dva materijala, definirane su klase zaštite od 1 do 3.

  Odjeća visoke vidljivosti
  Čak i u lošim vremenskim uvjetima, odjeća signalizira prisutnost onoga tko je nosi.

  Zaštitne klase pokazuju koji se zaštitni zahtjevi postavljaju na radnu odjeću. Za signalnu odjeću primjenjuju se sljedeće klase zaštite:

  • Klasa 1
   Odobreno za ceste gdje su dopuštene brzine do 30 km/h

  • Klasa 2
   Odobreno za ceste gdje su dopuštene brzine do 60 km/h, uz dovoljnu vidljivost i malo prometno opterećenje

  • Klasa 3
   Odobreno za ceste gdje je dopuštena brzina do 60 km/h, u uvjetima slabe vidljivosti i gustog prometa; Ovdje je obavezan barem pokriveni torzo i gornji dio dugih rukava ili duge hlače s reflektirajućim trakama

  Materijal

  Zahtjevi
  zaštitne klase 1

  Zahtjevi
  zaštitne klase 2

  Zahtjevi
  zaštitne klase 3

  fluorescentni pozadinski materijal

  Min. 0,14 m²

  Mind. 0,5 m²

  Min. 0,8 m²

  retroreflektirajući materijal

  Min. 0,1 m²

  Min. 0,13 m²

  Min. 0,2 m²

  Duljina reflektora s trakama širine najmanje 5 cm

  Min. 2 M

  Min. 2,6 M

  Min. 4 M

  Pažnja!

  Iako je standard EN ISO 20471 podijeljen u tri klase zaštite, klasa zaštite 1 u Austriji i Njemačkoj nije dopuštena za profesionalni sektor. Stoga se u profesionalnom kontekstu ne preporučuje kupnja signalne odjeće sa zaštitnom klasom 1.


  Signalna odjeća za zimu

  Jamčimo sigurnost i maksimalnu udobnost nošenja u svim vremenskim uvjetima. Ako je ključno da budete jasno vidljivi na poslu tijekom hladne sezone, naša zimska signalna odjeća osigurava maksimalnu sigurnost. Kako bi vas u isto vrijeme zagrijali, postoji posebna zaštita za zimu, s toplom unutarnjom podstavom i vodoodbojnim vanjskim materijalom koji vas štiti od hladnoće i vlage.

  Najsuvremenija tehnologija materijala i optimalno pristajanje osiguravaju udobnost nošenja i slobodu kretanja, tako da možete raditi sigurno i učinkovito u svim uvjetima. Bilo da su signalne jakne od flisa, softshell jakne ili signalne jakne otporne na vremenske uvjete i duge hlače: svi su modeli naravno certificirani za profesionalnu uporabu u skladu s europskim standardima.

  Zimska odjeća visoke vidljivosti ​
  Vodoodbojni vanjski materijal i topla unutarnja podstava štite od vlage i hladnoće. ​

  Signalna odjeća za ljeto

  Čak i ljeti može biti bitno nositi odgovarajuću reflektirajuću odjeću. Jer ako želiš biti viđen, moraš se istaknuti. Ovo se posebno odnosi na one ljude koji se moraju osloniti na besprijekornu sigurnost u svom poslu, kao što je usluga/transport, građevinarstvo ili izgradnja cesta.

  Nudimo vam kratke hlače visoke vidljivosti, majice visoke vidljivosti i prsluke visoke vidljivosti izrađene od fluorescentne tkanine lake za održavanje s posebnim kontrastnim i reflektirajućim umetcima. To vas čini vidljivima bez žrtvovanja udobnosti hlađenja.

  Ljetna odjeća visoke vidljivosti
  Reflektirajuće majice također nude bolju vidljivost ljeti. ​

  Preporuke za kupnju i njegu signalne odjeće

  Prilikom odabira prave odjeće visoke vidljivosti, primarno razmatranje mora biti opasna situacija. Osim toga, preporuke se također mogu dati za određene profesionalne skupine.

  Usluge/prijevoz

  Ne trebate najvišu klasu zaštite, ali svejedno morate osigurati dobru vidljivost. Nosite duge hlače i kombinirajte ih s jaknom ili košuljom iz naše ponude signalne odjeće.

  Visokogradnja

  Posebno je važno biti jasno vidljiv na velikim gradilištima. Mnogi obrtnici stoga nose signalnu odjeću.

  Cestogradnja/niskogradnja

  Dobra i vidljiva odjeća neophodna je na i u blizini cesta, željezničkih pruga i drugih mjesta s velikim prometom. Odjeća mora ispunjavati stroge propise kako bi se osigurala najviša klasa 3 zaštite. Obavezno odaberite kompletan set koji se sastoji od dugih hlača, jakne visoke vidljivosti i po potrebi košulje visoke vidljivosti ispod.

  Evo nekoliko savjeta o tome što uzeti u obzir pri kupnji signalne odjeće u smislu zaštite na radu:

  • Signalna zaštitna odjeća mora biti testirana prema međunarodnoj normi EN ISO 20471. Svi proizvodi koji se nude u Haberkorn online trgovini zadovoljavaju ovaj standard. Naći ćete identifikaciju za to na odgovarajućoj stranici s pojedinostima o proizvodu.

  • U slučaju promjene zahtjeva ili područja primjene, kao i nejasnih uvjeta opasnosti, preporučujemo nošenje visoko vidljive odjeće zaštitne klase 3 kako bi se optimalno zaštitili svi uključeni.

  • Kod malih veličina odjeće često je nužno kombinirati jakne visoke vidljivosti i hlače visoke vidljivosti kako bi se zadovoljila zaštitna klasa 3. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo kontaktirajte našeg savjetnika za korisnike ovdje.

  • Birajte proizvode odgovarajuće veličine jer se odjeća visoke vidljivosti općenito ne smije skraćivati ​​jer se inače ne može postići preporučeni standard.

  • Ispisi i vez mogu utjecati na certifikaciju. Stoga neka vas naše stručno osoblje posavjetuje ako želite prilagoditi svoju signalnu odjeću.

  • Otvorene jakne visoke vidljivosti smanjuju sigurnost. Stoga svakako nosite odjeću primjerenu temperaturi i po potrebi ispod otvorene jakne obucite vidljivu majicu kratkih rukava.

  • Održavajte signalnu odjeću prema uputama za njegu kako biste osigurali da zaštita ostane nakon pranja.

  Novi ste u Haberkornu?
  Molimo Vas prijavite se ili stvorite novi Haberkorn račun da biste stupili u kontakt sa svojim osobnim kontaktom.
  Kontakt

  Vaš osobni kontakt
  Molimo Vas prijavite se da biste direktno pisali svojoj kontakt osobi.

  Kontakt
  Odaberite asortimanNatrag Zatvoriti
  Brendovi