Menu

Zaštita sluha iz 3M

Filtrirajte proizvode u Zaštita sluha iz 3M
Proizvođač: 3M Poništiti sve
Prikazuj 1-2 od 2 stavke.
u Zaštita sluha iz 3M
Za prikaz popisaZa pregled pločica
Čepići za uši s vezicom E-A-R™ Caps | Zaštita sluha
pregledan
Kupljeno
Čepići za uši s vezicom E-A-R™ Caps

3M | Zaštita sluha

Udobna zaštita sluha s poluslojnim čepićima za uši za učinkovitu zvučnu izolaciju i dobru zaštitu. Dizajn osigurava ugodan, stalan pritisak.

Čepići za uši E-A-R™ Ultrafit s vezicom | Zaštita sluha
pregledan
Kupljeno
Čepići za uši E-A-R™ Ultrafit s vezicom

3M | Zaštita sluha

Perivi i višekratni čepovi za zaštitu sluha izrađeni s 3 lamele u jednoj veličini za dugotrajnu uporabu. Čepići se mogu udobno nositi oko vrata kada nema buke.

Prikazuj 1-2 od 2 stavke.

Izbjegnite gubitak sluha i druga posljedična oštećenja pomoću zaštite za sluh

Buka se često podcjenjuje - gubitak sluha uzrokovan bukom zauzima jedno od prvih mjesta na listi profesionalnih bolesti. Konstantna buka ili jaka impulsna buka može imati ozbiljne posljedice poput neizlječivog gubitka sluha, čak i na niskim razinama. Oštećenje sluha može se izbjeći korištenjem antifona ili čepića za uši.

Ukratko
  Muškarac nosi štitnike za uši i zaštitne naočale
  Kako biste zaštitili sluh u bučnim radnim okruženjima i spriječili posljedičnu štetu, neophodna je odgovarajuća zaštita za sluh.

  Bolesti izazvane bukom

  Buka nije samo neugodna i stresna, već može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme čak i pri niskim razinama buke.

  • poremećaj sna

  • poremećena koncentracija

  • gluhoća

  • zujanje u ušima

  • gubitak sluha izazvan bukom

  • socijalna izolacija

  Međutim, na nekim se radnim mjestima buka ne može izbjeći. S modernim rješenjima za zaštitu sluha za različite radne situacije, međutim, bolesti i oštećenja sluha mogu se lako izbjeći.

  Intenzitet i ekspozicija zvuka
  Čak i pri niskim razinama, buka može biti stresna i štetna za zdravlje. Moderna rješenja za zaštitu sluha nude zaštitu.

  Zaštita sluha – važni kriteriji odabira

  Prije svega, važno je utvrditi zagađenje bukom na radnom mjestu i svesti ga na najmanju moguću mjeru. Tek tada se može odabrati odgovarajuća zaštita za sluh. Prilikom odabira odgovarajuće zaštite za uši dvije su točke posebno važne: s jedne strane, zaštita za uši mora biti prilagođena odgovarajućoj razini buke, a s druge strane mora biti udobna za korisnika.

  Odabir prema razini buke

  Izolacijska vrijednost, također poznata kao SNR vrijednost (single number rating), ovdje igra važnu ulogu. Ova vrijednost definira prosječni zaštitni učinak od buke za frekvencijski raspon relevantan za ljudski sluh. Na primjer, zaštita sluha sa SNR vrijednošću od 35 dB smanjuje izloženost buci sa 100 dB na 65 dB. Zaštitu sluha treba odabrati tako da se izloženost buci smanji na bezopasnu razinu, ali da se signali opasnosti poput sirena i dalje čuju. Zaštita sluha sa SNR vrijednostima od 14 do 37 dB dostupna je u Haberkorn online shopu.

  Izbor prema udobnosti nošenja

  Svaka osoba ima različite preferencije. Ono što je jednoj osobi udobno za nositi, drugoj je neudobno i stresno. U svakom slučaju, poslodavci trebaju odgovoriti individualnim željama i osjećajima. To je jedini način da se osigura da zaposlenici zaista nose zaštitu za sluh.

  Rado ćemo vam pomoći u odabiru zaštite za sluh koja je idealna za vaše potrebe.


  Različite vrste zaštite sluha

  U osnovi postoje tri različite vrste zaštite sluha, koje su standardizirane prema EN 352:

  • Čepići za uši: Nose se u ušnom kanalu. Ova se varijanta posebno preporučuje ako se zaštita za sluh mora nositi neprekidno. Osim toga, čepići za uši su prikladni za povišene temperature, izloženost prašini ili za osobe koje nose naočale. Čepići za uši koji se mogu oblikovati prilagođavaju se unutarnjem ušnom kanalu, dok suženi čepići za uši omogućuju jednostavno umetanje i uklanjanje.

  • Trakasta zaštita za sluh: Ova vrsta zaštite sluha također se koristi u ušnom kanalu. Lagana traka za zaštitu sluha kao što je E-A-R™ Caboflex™ posebno je prikladna ako se često mijenjate između tihih i bučnih prostorija, budući da vam omogućuje jednostavno stavljanje i skidanje. Kada nije u upotrebi, možete ga jednostavno objesiti oko vrata.

  • Anrifoni: Stavljaju se na uši i obuhvaćaju obje školjke za uši. Ova je varijanta vrlo praktična, pogotovo kada se zaštita za sluh mora uvijek iznova stavljati i skidati.

  Pri vrlo visokim razinama buke preporučuje se kombinacija čepića za uši i antifona, pazeći da ne bude pretjerana zaštita.

  Moderna, električna zaštita za sluh kao što je Peltor™ EEP-100 EU od 3M može se brzo i jednostavno prebaciti pomoću funkcije jednim gumbom - ovisno o tome nalazite li se u više ili manje bučnom okruženju.

  Različite vrste zaštite sluha
  Ovisno o primjeni, razini buke i osobnim preferencijama, možete birati između različitih varijanti zaštite sluha.

  Pravni propisi za zaštitu od buke

  Odjeljak 11 austrijskog Pravilnika o osobnoj zaštitnoj opremi propisuje da poslodavci moraju projektirati radne procese i radna mjesta na takav način da se razina buke smanji na najnižu razinu koja je opravdana u praksi. Područja buke također moraju biti obilježena i ograđena.

  Nacionalni zakon koji se temelji na EU Direktivi 2003/10/EG „Buka” implementiran je Uredbom o buci i vibracijama VOLV za Zakon o zaštiti zaposlenika ASchG.

  Ovim pravilnikom stoji da je poslodavac dužan svojim zaposlenicima osigurati zaštitu sluha od izloženosti buci od 80 dB (decibela). Od razine buke od 85 dB zaposlenik ga je dužan nositi. Zaštita sluha mora biti odabrana tako da efektivna razina zvučnog tlaka u uhu ne prelazi graničnu vrijednost izloženosti od 85 dB.

  Ostali relevantni standardi su:

  • EN 352-1: Štitnici za sluh; naušnjaci

  • EN 352-2: Štitnici za sluh; čepići za uši

  • EN 352-3: Štitnici za sluh; Antifoni pričvršćeni na industrijske zaštitne kacige

  • EN 352-4: Štitnici za sluh; štitnici za uši ovisni o razini

  • EN 458: Štitnici za sluh; Preporuke za odabir, uporabu, njegu i održavanje Zaštitno djelovanje

  Novi ste u Haberkornu?
  Molimo Vas prijavite se ili stvorite novi Haberkorn račun da biste stupili u kontakt sa svojim osobnim kontaktom.
  Kontakt

  Vaš osobni kontakt
  Molimo Vas prijavite se da biste direktno pisali svojoj kontakt osobi.

  Kontakt
  Odaberite asortimanNatrag Zatvoriti
  Brendovi